De vijf meest gestelde vragen over MDM

Steeds meer organisaties maken gebruik van mobile device management (MDM)-oplossingen voor hun laptops en smartphones. Toch is nog niet iedereen bekend met het hoe en wat van MDM. Vijf veelgehoorde vragen over MDM en de voordelen ervan voor de organisatie.

Wat is MDM?

MDM is de benaming voor oplossingen die integraal beheer van mobiele devices mogelijk maken. Deze stellen beheerders in staat om via één interface devices te voorzien van, bijvoorbeeld, updates, beveiliging, configuraties en diverse specifieke instellingen die aansluiten bij het bedrijfsbeleid.

Wat kun je met MDM?

Met MDM wordt het integraal beheren en beveiligen van devices makkelijker. Alle devices, ongeacht van welke fabrikant ze komen, kunnen in één keer worden voorzien van zakelijke apps, software-updates en beveiligingsinstellingen. Ook kan ervoor gekozen worden om een gescheiden zakelijke omgeving te creëren. In deze extra omgeving kan zakelijke data extra sterk beveiligd worden opgeslagen. Ook kunnen gestolen of verloren devices op afstand worden geblokkeerd en gewist.

Welke voordelen heeft MDM voor mijn organisatie?

Medewerkers werken steeds mobieler en maken steeds meer gebruik van verschillende devices. Dit kunnen devices zijn van de organisatie of van henzelf. Daardoor neemt ook de hoeveelheid data toe. Die toename aan devices en data kan integraal beheer al snel erg lastig maken. MDM maakt totaalbeheer een stuk makkelijker, waardoor je veel tijd en geld bespaart. De mogelijkheid tot het gestandaardiseerd uitrollen van updates naar alle devices tegelijk waarborgt dataveiligheid. Daardoor kan er optimaal geprofiteerd worden van mobiel werken.

Sluit MDM goed aan bij de GDPR?

Regels rondom dataverwerking zijn door de GDPR een stuk strikter geworden. Met MDM zorg je ervoor dat je organisatie aansluit bij de richtlijnen van deze data- en privacywetgeving. Met MDM kun je aantonen dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt om het risico op datalekken te minimaliseren.

Welke MDM-oplossing past bij mij?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende MDM-oplossingen waar je uit kunt kiezen. Een voorbeeld van een veelgebruikte oplossing is Samsung Knox. Samsung Knox wordt door veel verschillende branches ingezet vanwege de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid. Een andere vaak ingezette oplossing is MaaS360 van IBM. Deze richt zich meer op de grotere organisaties en biedt eveneens uitgebreide functionaliteiten. Daarnaast zijn ook VMWare AirWatch en Citrix XenMobile veelgebruikte MDM-oplossingen. Door specialistische hulp in te schakelen kom je snel achter de juiste oplossing voor jouw organisatie.

Interessante artikelen

De moderne werkplek laat je collega’s slimmer werken

Door te kiezen voor de moderne werkplek kun je als organisatie al snel een mooie efficiëntieslag behalen; dit type werkplekken is flexibel af te nemen, …

Read More →

Vijf aandachtspunten voor de ideale flexwerkplek

Dat mobiel werken vrijwel alleen maar voordelen oplevert is je vast wel bekend. De juiste werkplek is echter een belangrijke voorwaarde voor je productiviteit. Door …

Read More →