Samsung Knox

Eenvoudig uw mobiele toestellen beheren

Uw smartphone speelt een cruciale rol in uw productiviteit en bereikbaarheid. Daarom is het belangrijk dat uw toestel altijd over de juiste updates en instellingen beschikt. U bereikt het met Samsung Knox, de gebruiksvriendelijke beheeroplossing voor mobiele apparaten.

Wat is Samsung Knox? 

Samsung Knox is een oplossing waarmee u uw toestellen eenvoudig op afstand kunt beheren. U rolt heel eenvoudig apps, instellingen, beveiligingsmaatregelen en firmwareupdates uit. Dat kan met een druk op de knop, en naar alle toestellen tegelijk. U heeft dus niet langer te maken met tijdrovend en ingewikkeld handmatig beheer. Uw collega’s werken daardoor altijd met de laatste updates, wat bijdraagt aan hun productiviteit en veilig toestelgebruik.  

Wat kunt u zoal met Samsung Knox?

Samsung Knox is opgebouwd uit verschillende oplossingen met ieder hun eigen functionaliteiten. Deze oplossingen zijn:

Knox Platform for Enterprise – hiermee voorziet u uw toestellen van krachtige aanvullende beveiligingsinstellingen, bovenop de standaard security van Android-toestellen

Knox Mobile Enrollment – deze oplossing wordt ingezet voor het op afstand installeren van toestelprofielen. Toestelprofielen worden gebruikt om bepaalde voorgeselecteerde instellingen snel op toestellen te kunnen installeren. Denk aan de mogelijkheid te verbinden met wifi-netwerken, of het uitschakelen van hardwarefunctionaliteit.

Knox Manage – Knox Manage biedt inzicht in alle toestellen die zich in de organisatie bevinden. Via deze oplossing kunt u de instellingen en beveiliging van toestellen continu aanpassen, zodat deze altijd up-to-date zijn.

Knox E-FOTA – met Knox E-FOTA kunt u updates van het besturingssysteem -zoals Android- vooraf testen. U weet daardoor zeker dat de update goed samenwerkt met uw andere apps. Na de test kunt u alle toestellen snel van dezelfde update voorzien.

Knox Configure – Knox Configure biedt optionele, aanvullende mogelijkheden bovenop Knox Manage.

Ook beschikbaar als totaaloplossing via Knox Suite

Knox Platform for Enterprise, Knox Manage, Knox Mobile Enrollment en Knox E-FOTA One zijn ook beschikbaar als totaaloplossing; Knox Suite. Optioneel kan daar Knox Configure aan worden toegevoegd. Het voordeel van Knox Suite is dat u hiermee alle Knox-onderdelen vanuit een console kunt gebruiken. Daarmee ontstaat nog meer gebruiksgemak met betrekking tot toestelbeheer.