Vijf pluspunten van Samsung Knox als mobiele beheeroplossing

Samsung Knox geldt al jaren als een van de populairste mobile device management-oplossingen. De tool biedt een breed aanbod aan mogelijkheden om alle zakelijke toestellen in de organisatie te beheren en te beveiligen. We lichten vijf pluspunten uit, en de meerwaarde die deze bieden voor de organisatie.

Gebruiksvriendelijke totaaloplossing

Met Samsung Knox beschikken beheerders over een complete oplossing voor het beheren en beveiligen van zakelijke toestellen. De oplossing is bovendien erg overzichtelijk en zeer eenvoudig in gebruik. Via een interface kunnen beheerders toestellen van updates voorzien, nieuwe instellingen uitrollen en verregaande securitymaatregelen instellen. Dit maakt Samsung Knox een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing die beheer en beveiliging veel eenvoudiger maakt.

Scheiden van zakelijke en privédata

Met Knox Platform for Enterprise, een onderdeel van Samsung Knox, kan een aparte zakelijke container worden aangemaakt. Deze extra beveiligde container kan worden gebruikt voor de opslag van gevoelige zakelijke bestanden en apps. Deze zijn daardoor goed beveiligd tegen zaken zoals malware en hacks. Daarmee wordt de databeveiliging direct aanzienlijk verbeterd.

Eenvoudig beheer via de cloud

Als beheerder wil je natuurlijk alle zakelijke toestellen tegelijk kunnen beheren. Zo bespaar je een hoop tijd en geld. Samsung Knox maakt het mogelijk. Met de Knox-oplossing Knox Manage beschik je bijvoorbeeld over een zeer gebruiksvriendelijke interface waarmee je alle toestellen via de cloud kunt beheren. Via Knox Manage kun je heel snel allerlei instellingen, content en restricties uitrollen naar de toestellen, ongeacht de fabrikant. Het stelt beheerders in staat zeer snel rechtlijnigheid aan te brengen in de inhoud en functionaliteit van toestellen.

Toestelconfiguratie op maat

De Knox-oplossing Knox Configure maakt het mogelijk toestellen te voorzien van specifieke configuraties. Denk hierbij aan de uitrol van wallpapers en voorgeselecteerde apps en shortcuts. Ook is het mogelijk het toestel te configureren voor een specifiek doel. Zo kun je via de kioskmodus een tablet configureren als, bijvoorbeeld, een mobiele kassamodule. Met Knox Configure sluiten toestellen altijd aan bij de gewenste inzet en het mobiele beleid van de organisatie.

Testen van firmware-updates

Regelmatige firmware-updates waarborgen de functionaliteit en basisbeveiliging op mobiele toetellen. Toch kan het weleens gebeuren dat nieuwe updates de werking van apps negatief beïnvloeden. Dat kan vervelende gevolgen opleveren voor de productiviteit en continuïteit. Via het Knox-onderdeel E-FOTA kunnen updates vooraf worden getest. Zo weten beheerders zeker dat updates en apps goed met elkaar samenwerken en komt de bedrijfsvoering niet in gevaar.

Interessante artikelen

De vijf meest gestelde vragen over MDM

Steeds meer organisaties maken gebruik van mobile device management (MDM)-oplossingen voor hun laptops en smartphones. Toch is nog niet iedereen bekend met het hoe en …

Read More →

Vijf zaken waarmee je je zakelijke telefonie optimaal inricht

Zakelijke telefonie is een vrij breed begrip. Naast je vaste lijn heeft de term betrekking op je smartphone en nog tal van andere zaken. Het …

Read More →