Met deze tools werk je nog makkelijker samen

Effectief samenwerken is belangrijk voor het behalen van zakelijk succes. En dat kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Het mooie is dat je daarvoor niet eens allemaal op dezelfde locatie hoeft te zijn. Een vijftal hulpmiddelen waarmee samenwerken op afstand net zo eenvoudig en productief wordt als op kantoor.

Hosted telefonie

Hosted telefonie biedt veel voordelen voor het verbeteren van je klantcontact, maar ook in de samenwerking met collega’s is het een handig hulpmiddel. Via presence information heb je namelijk altijd inzicht in de bereikbaarheid van je collega’s. Daardoor worden onnodige contactmomenten voorkomen.

Vast-mobielintegratie

Door je vaste en mobiele telefoon te integreren ben je altijd bereikbaar op één vast nummer. Daardoor hoef je nooit meer een belletje van je collega’s te missen. De onderlinge communicatie wordt een stuk efficiënter ingericht, waardoor er sneller kan worden gereageerd op verzoeken en ontwikkelingen.

Unified Communiations

Unified Communication (UC)-oplossingen combineren diverse communicatiemogelijkheden in een (web-)app. Denk aan bellen, chatten, e-mailen, bestanden delen en videovergaderen. Je beschikt dus over een breed palet aan mogelijkheden om informatie te delen met anderen. Het maakt van UC een veelzijdige en complete communicatieoplossing voor samenwerken op afstand.

Office 365

Office 365 is de cloudvariant van het Microsoft Office-pakket. Hiermee hebben jij en je collega’s altijd toegang tot zakelijke bestanden in de cloud. Iedereen met de juiste toegang kan de bestanden openen, bewerken, delen en opslaan. Dat maakt samenwerken op afstand heel eenvoudig en productief.

Dropbox Business

Dropbox is een clouddienst waarmee bestanden tussen verschillende devices kunnen worden gesynchroniseerd. Hiermee kun je in feite alle bestanden op je bedrijfsnetwerk beschikbaar maken in de cloud, zodat je collega’s er altijd toegang toe hebben. Dat verhoogt de productiviteit en maakt samenwerken nog makkelijker. Dropbox is dan ook niet voor niets een populaire toepassing onder organisaties die mobiel werken ondersteunen.

Interessante artikelen

Vijf stappen bij het invullen van de moderne werkplek

Een moderne invulling van de werkplek biedt organisaties en medewerkers veel voordeel. Enkele voorbeelden zijn het stimuleren van mobiel werken en het verhogen van de …

Read More →

Waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe laptop

Laptops stellen je in staat altijd en overal productief te zijn. Daar wil je natuurlijk volop van kunnen profiteren. Door het enorme aanbod is het …

Read More →