Vijf aandachtspunten voor de ideale flexwerkplek

Dat mobiel werken vrijwel alleen maar voordelen oplevert is je vast wel bekend. De juiste werkplek is echter een belangrijke voorwaarde voor je productiviteit. Door een aantal aandachtspunten mee te nemen wordt de keuze al snel een stuk eenvoudiger. Met deze tips vind je snel de beste flexplek en haal je het maximale uit mobiel werken.

1 Sfeer

Tegenwoordig is er een enorme keuze aan mogelijke flexplekken. Belangrijk is dat je je prettig voelt in de omgeving waar je die dag werkt. Dat kan voor iedereen anders zijn. Werk je bijvoorbeeld liever in een hippe, industriële ruimte, of toch liever in een knusse koffietent? Bepaal voor jezelf waar je je het prettigst bij voelt, zodat de omgeving bijdraagt aan je productiviteit.

2 Drukte

Werken op flexplekken betekent vaak dat je je te midden van andere mensen begeeft, onder wie andere flexwerkers. Voor de één een uitgelezen kans om te netwerken, voor de ander een bron van afleiding en drukte. Neem ook dit mee in je keuzeproces. Werk je het liefst rustig, dan is thuiswerken wellicht de beste optie.

3 Ergonomische werkplekken

De hele dag achter je laptop zitten kan een flinke fysieke belasting opleveren. Dat geldt helemaal als de werkplek niet ergonomisch verantwoord is opgezet. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je aan het einde van de dag opgezadeld zit met pijnlijke klachten. Kies daarom een werkplek waarbij deze belasting wordt geminimaliseerd.

4 Eten en drinken

Regelmatig eten en drinken houd je fit en energiek. Locaties die speciaal voor flexwerken zijn ingericht bieden meestal wel een vorm van catering. Onderling kunnen daar echter flinke verschillen in zitten. Ga van tevoren na waar je eet- en drinkwensen liggen en pas je keuze daarop aan.

5 Bereikbaarheid

Is het voor je werk belangrijk dat je mobiel bent, bijvoorbeeld met betrekking tot klantbezoeken? Kies dan een werkplek die je hierin ondersteunt. Denk aan een plek met een goede ov-verbinding, zodat je zo min mogelijk reistijd kwijt bent.

Interessante artikelen

De moderne werkplek laat je collega’s slimmer werken

Door te kiezen voor de moderne werkplek kun je als organisatie al snel een mooie efficiëntieslag behalen; dit type werkplekken is flexibel af te nemen, …

Read More →

Hoe mobiel werken kan leiden tot een duurzamere organisatie

Innovaties op het gebied van zakelijke IT zorgen ervoor dat mobiel werken steeds makkelijker en productiever uitgevoerd kan worden. Naast productiviteit kan mobiel werken echter …

Read More →