Hoe mobiel werken kan leiden tot een duurzamere organisatie

Innovaties op het gebied van zakelijke IT zorgen ervoor dat mobiel werken steeds makkelijker en productiever uitgevoerd kan worden. Naast productiviteit kan mobiel werken echter ook leiden tot duurzaamheid. Een aantal voorbeelden van hoe mobiel werken leidt tot duurzaamheid en lagere operationele kosten.

Minder vervoersbewegingen

Dat mobiel werken steeds populairder wordt behoeft eigenlijk geen verdere introductie meer. Mobiel werken is niet alleen goed voor de productiviteit en concentratie van de werknemers, maar het is ook goed voor het milieu. Wanneer 20 procent van de werknemers twee dagen in de week thuis werkt wordt er jaarlijks al 3,5 miljard minder kilometers gemaakt met de auto. Dat is natuurlijk goed voor het milieu, maar ook voor je operationele kosten. Je medewerkers gaan efficiënter met hun tijd om, waardoor ze netto productiever zijn. Ook leidt het maken van minder kilometers vanzelfsprekend tot lagere reiskosten.

Locatie-onafhankelijk vergaderen

Ook communicatie op afstand draagt bij aan duurzaamheid. Oplossingen als hosted telefonie en vast-mobielintegratie en videovergaderen maken dit mogelijk. Deze oplossingen zijn beschikbaar in app-vorm, waardoor ze overal kunnen worden gebruikt. Je hebt bovendien maar één nummer voor zowel vast als mobiel. Hierdoor heb je genoeg aan één telefoon, waardoor het totaalaantal apparaten vermindert, en daarmee ook het gebruik van grondstoffen. Door het inzetten van videovergaderen wordt het makkelijker om meetings en trainingen op afstand gestalte te geven. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om onnodige kilometers te maken met de auto.

Lagere bezettingsgraad

Naast thuis werken kunnen bedrijven ook kiezen voor flexplekken binnen de organisatie. Zo kan worden geanticipeerd op de te verwachten bezettingsgraad. Wanneer er onbezette ruimtes zijn kunnen deze afgesloten worden en kan bespaard worden op zaken zoals energiekosten, huur en catering.

Interessante artikelen

Dit zijn de verschillen tussen Microsoft 365 en Office 365

Je bent de productnamen vast al weleens tegengekomen: Microsoft 365 en Office 365. Het zijn allebei cloudoplossingen die voor een groot deel gebaseerd zijn op …

Read More →

Vijf pluspunten van Samsung Knox als mobiele beheeroplossing

Samsung Knox geldt al jaren als een van de populairste mobile device management-oplossingen. De tool biedt een breed aanbod aan mogelijkheden om alle zakelijke toestellen …

Read More →